Tudtad? :-$

  • A babák szeme születéskor kék. Csak késöbb áll át a színük az örökölt szemszínre,ezért sok olyan van,akinek a szeme egy része kék marad,a többi pedig vagy zöld,vagy barna,vagy amilyen. De amelyik baba úgy születik,hogy az apuka,és az anyuka is kékszemű,annak is változik a szeme,csak nem más színre,hanem más árnyalatra. :)

 

  • Tudtad,hogy ha átesel a 'holtponton' akkor minden könnyebb lesz? Pl.: Futásnál már úgy érzed,hogy alig bírod,de ha átesel ezen a ponton,akkor már sokkal könnyebb lesz minden. Ez úgyanúgy hat a biciklizésnél is,és a többi sportnál is. Vagy mikor már úgy érzed,hogy nagyon álmos vagy,és mingyárt kidőlsz,átesel ezen a ponton,és már nem is leszel olyan álmos :)

 

  • A Rágózás 'felfrissíti az elmédet'? A rágózás segít a stresszoldásban,ez az álkapocs mozgása miatt van. Így ez dolgozatnál is segíthet,persze csak ha tanultál,mert egyébként nem fog beugrani az anyag,ha ki se nyitottad a könyvet.

 

  • Ha megnézel egy horror filmet,vagy bármi ijesztőt,akkor felerősödnek az érzékszerveid,és ezért hallod a furcsa hangokat,zajokat,ezért látsz ijesztő dolgokat. Ezt a félelmet az agyad kelti,egyébként is hallanád a hangokat,de ha félsz,ez akkor jön elő