Fénynyaláb készítése

Elsőre nem tűnik olyan egyszerűnek,de igazából nem nehéz.

Válasszd ki a png képet,ami köré szeretnéd a nyalábot.

Majd kattints a toll eszközre,ami majd segíteni fog be cikk cakkozni a png képet.

Ezt nagyon egyszerűen meg tudod csinálni,egyszer kattitns balra,aztán jobbra,ha jól csinálod akkor úgy fog kinézni ahogy a fenti képen is látod.

Utána menj rá a pont transzformációja eszközre,ezzel tudod majd görbíteni a cikk-cakkot.

Úgy lehet görbíteni,hogy a pontokat ami a két oldalon van,azora rákattintasz,és lefele húzod őket. Ha ezzel is megvagy,akkor csinálj ÚJ RÉTEGET! Ez azért nagyon fontos,mert ha nemc csinálsz újat,akkor a nyalábodra nem tudsz majd semmilyen rétegstílust tenni! innentől az új rétegen dolgozunk.

Az ecsetedet állítsd be a megfelelő színre,a kpt-t akkorára állítod,amekkorára te szeretnéd,én 9-re állítottam,a keménységet pedig 100%-ra!

a görbére jobb klikk--> görbe kontúrozása. Ott válaszd ki az ecsetet,és pipáld ki a nyomás szimulálását! A nyalábot annyiszor kontúrozod ahányszor akarod,minél többször,annál erősebb lesz.

Ha ezzel megvagyunk,akkor jobb klikk a nyalábra--> görbe törlése. Innétől már olyan rétegstílust teszel rá amilyet szeretnél. Felül réteg-->rétegstílus--> én most külső ragyogást teszek rá.

külső ragyogásnál beállítottam a színt,az áttetszőséget 100%-ra és a méretet 16-ra. Ha ezzel is meg vagy,akkor okézd le!

Most pedig,hogy úgy tűnjön,hogy a nyaláb a png körül fut,radírozd le a felesleges részt!

Nekem így sikerült:

Sokan mondják,hogy nem tudják megcsinálni úgy a nyalábot,hogy a vége és az eleje ne legyen homályos. Ezt úgy tudod megcsinálni,hogy az ecset keménységét 100%-ra állítod. Én itt most nem annyira állítottam,mert most direkt ilyenre szerettem volna,ezt azoknak írom le akiknek nem megy ez a része mert ha 100%-ra állítod,akkor:

Nem homályos a vége,láthatod is az alsó png

képnél!  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Készítette: Szinti