Párizs-Szerelem városa

Párizst a szerelem városaként emlegetik,de vajon miért? Erre énis kíváncsi voltam,hát kicsit utánnaolvastam,és most leírom nektek azt amit megtudtam.:].Remélem elolvassátok,mert engem nagyon érdekelt a dolog,és örülök,hogy megtudtam,mert ez még az ókorban történt. Nem mintha szeretném a töritxd

Még az ókorban kezdődött...

Rengeteg szerelmi kaland népesíti be párizst,és ha belegondolunk,már az ókorban kezdődött,egy szerelmi konfliktushoz kapcsolódóan.A mítosz szerint, az ifjú Párisz, miután elnyerte Aphrodité támogatását, kora leggyönyörűbb, már férjezett nőjét, Helénát hódította meg. Ezek az események vezettek a trójai háborúhoz, illetve Párisz szökéséhez, aki a Szajnán lehajózva megalapította a mai Párizs ősét (a Szajna - az európai folyókkal ellentétben - délről északra folyik). 
A város alapítása óta több ezer év telt el, de az alapító szelleme, és annak története folyamatosan kísérti lakóit. Talán éppen Aphrodité, a szerelem istennője akarta így, hogy Párisz lehajózzon a Szajnán, és alapítsa meg városát, de csak azért, hogy legyen hol laknia későbbi időkben is neki, az istennőnek, és lehessen hol kinyilvánítania továbbra is emberek fölötti hatalmát. E hatalom tombolása jelenik meg a tizenkettedik század talán legszebb szerelmi történetében, ami a század egyik legzseniálisabb elméje, a filozófus Pierre Abélard és szerelme, Héloise között bontakozott ki.
A hölgy nagybátyja, Fulbert kanonok erőszakkal szakította szét a szerelmeseket. Ráadásul - a biztonság kedvéért - kasztráltatta Abélardot. Korán véget ért szerelmük megnyugvást már csak a halálban talált, mivel a két szerelmest egyetlen, közös sírba helyezték. Korszakok jönnek és mennek, a szerelmi stílusok és praktikák pedig ezzel együtt változnak. A tizenhetedik és a tizennyolcadik században jelennek meg Párizsban a libertinusok, a könnyed kalandok és csalfa erotikus játékok kedvelői. Feltűnik de Sade márki is, a kiskorúak megrontója és a kéjes vágyak felkeltésének mestere.
A forradalom előestéje egybeesik a Veszedelmes viszonyok megjelenésével, az egyre leplezetlenebb szerelmi játékok népszerűsödésével. Forradalom és szerelem, természetesen ez is Párizs. Gondoljunk csak a királyi pár szerelmi drámája. A rossz nyelvek szerint azért kellett bűnhődnie XVI. Lajosnak, mert soha nem csalta meg feleségét, Marie Antoinette-t. A párizsiak nehezen viselik el, ha egy király nem hódol több szinten a szerelem élvezetének. Manapság színészek, modellek, énekesek, és általában az ismertebb sztárok szerelmeiről cseveg a közvélemény, holott ne feledjük, Párizs mindenki számára a szerelmesek városa.Nem kell semmiféle különleges kellékkel vagy manírral rendelkezned, hogy rád mosolyogjon egy párizsi charmeur és megfogja a kezed. Ha Te is benne vagy, akkor könnyedén végigvezet a városon. Talán először a Montmartre-ra mentek, ahol Amélie csodálatos vöröses sárgás színű, meleg hangulatot árasztó környezete, és egy romantikus szerelmi légyott körvonalai bontakoznak ki.

De máris tovasiklanak ezek a képek, és a nyolcadik kerületben bukkantok fel, a Champs-Élysée-n, az olasz, japán, francia, stb. divatházak, a közel-keleti bankkirendeltségek és a homártól, kaviártól terhes pezsgős vacsorák helyszínén. Talán ti is meglátogattok egy francia éttermet, a mi petit garçon-unk folyamatosan bókol, ha kell kézzel, ha kell lábbal, ha kell egyéb eszközökkel. Mondod: vezessen tovább, mint szerencsehozó koboldod, aki szerelmi útitársad is. Átlibegtek a Pont des Arts-on, ahol mint mindig, most is zenészekbe botlatok. A hídon harmonikáznak, te bámulod a Szajnát, lovagod többször csókot hint az arcodra. Továbbmentek déli irányba, a Boulevard Saint Michelen, behatolás ékalakban a latin negyedbe, ami nem csak a mi Adynknak adott ihletet, de Picassotol Cocteau-ig, Sartre-tól Delonig szinte minden párizsi művésznek és entellektüelnek e környék kávézói adtak és adnak otthont. Még nyitva van a Luxembourg-kert, egy padra telepedtek, talán már fogjátok egymás kezét, és a park közepén található hatalmas tó víztükrét nézitek. Lassan beesteledik, és mielőtt monsieur charmeur hazakísérne, eltáncoltok egy tangót, valahol Párizsban.

Némi saját írásxd. +forrás: http://www.nlcafe.hu/